Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@23:41:53 GMT

هنر شیعی باید جایی در سبد خانواده داشته باشد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۴۸۸۴

هنر شیعی باید جایی در سبد خانواده داشته باشد

نجابتی با بیان اینکه هنر شیعی علاوه بر فضای مجازی نیاز به اکران های عمومی دارد، گفت: در کانون هنر شیعی سعی می کنیم که هنر اسلامی جزو محصولات امروزی زندگی باشد.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: هنر اسلامی، هنری برگرفته از مفاهیم اسلام و انتقال دهنده مضامین اسلامی است. در هنر اسلامی بیشتر بر نقوش انتزاعی و حروف تمرکز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هنر اسلامی عناصر تکرار شونده زیاد مانند طرح های هندسی انتزاعی از گل و گیاه  به چشم می خورد که به نقوش اسلیمی معروف هستند. اسلیمی یکی از هفت نقش اصلی در نگارگری سنتی ایران است و گونه ای از نقش و نگار شامل خطوط پیچیده و قوس هاس درونی زیباست. هنر اسلامی شامل انواع هنر همچون خوشنویسی، معماری نقاشی، کاشیکاری و سفالگری است. ظهور هنر اسلامی مانند ظهور دین اسلام نه تنها تدریجی نبود بلکه روندی پر شتاب داشت. به بهانه برپایی نمایشگاه «غدیر» که نمایشی از هنر اسلامی است و به همت کانون هنر شیعی با همکاری حوزه هنری بر پا شد، گفتگویی در مورد این نمایشگاه و تاثیر چنین نمایشگاه هایی در معرفی هنر اسلامی به افراد جامعه با «مسعود نجابتی »، « مدیر کانون هنر شیعی» که طراح گرافیک و خوشنویس است، ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

نمایشگاه «غدیر» با چند اثر و در چه رشته هایی برگزار شد؟

نمایشگاه غدیر در رشته‌های مختلف همچون پوستر، نقاشی خط، تایپوگرافی، خوش‌نویسی با موضوع تجلی نام امیرالمؤمنین(ع) متشکل از 40 اثر در گالری خانه عکاسان حوزه هنری بر پا شد.

 

آثار به نمایش در آمده در نمایشگاه غدیر از بین چند اثر انتخاب شد؟

یک بخشی از آثار که در نمایشگاه غدیر به نمایش در آمد از آثار سایت هنر شیعی بود. آثار این نمایشگاه از بین آثار بسیار زیادی به دلیل محدودیت فضا گلچین شد. به عنوان مثال از بخش عترت که یکی از بخش های کانون هر شیعی است 500 اثر با موضوع امیرالمونین(ع) برای نمایشگاه غدیر در حوزه هنری انتخاب کردیم که تعدادی از آنها در نمایشگاه به نمایش در آمد و علاقمندان می توانند اصل بقیه آثار را در سایت هنر شیعی مشاهده و دریافت کنند.

 

شرایط آثار برای نمایش در نمایشگاه از نظر تکنیک و زمان تولید چگونه بود؟

چند سالی است که هدف مان در کانون هنر شیعی این است که  آثار فاخر هنرمندان شیعی در ادوار مختلف تاریخی را جمع آوری کنیم و در دسترس مخاطبان و علاقمندان قرار دهیم. سعی ما بر این بوده که کیفیت آثار را برای استفاده های مختلف حتی چاپی و پوسترخیلی بالا قرار دهیم. در مورد تکنیک آثار و زمان تولید آنها هیچ محدودیتی وجود ندارد برای همین در این نمایشگاه از صدر اسلام اثر می بینید تا دوره معاصر که هنرمندان در حوزه تایپوگرافی و خط نقاشی هم اثر تولید کردند.

 

کانون هنر شیعی در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟

ما در چهار حوزه فعالیت می کنیم: عترت، قرآن، مقاومت که شامل آثار دفاع مقدس و انقلاب است و بخش آرایه های هنر شیعی که مختص اتفاقات آرایه های معماری ایرانی اسلامی است.

 

چقدر برگزاری نمایشگاه هایی مانند «غدیر» می تواند در معرفی هنر اسلامی به مردم و هنرمندان جوان موثر باشد؟

در کنار فضای مجازی که برای برخی مخاطبان استفاده دارد، نیاز به فضاهای اکران شهری و گالری هایی داریم که بتوانند نیازهای دیگر مخاطبان را پاسخ دهد . بعضا دانشجویان هنر و هنرجویان هنرستانها مخاطبان اصلی این گالری هستند و اینکه اثر را با کیفیت چاپ شده در ابعاد واقعی ببینند خیلی متفاوت و اثرگذار است تا اینکه آنها را روی مانیتور تماشا کنند. سعی بر این است که آثار به شکل های مختلف به نمایش در آید . حتی به نظرم جا دارد که برخی آثار دوباره تولید و تکثیر شود. در حقیقت نمایشگاه غدیر یک بستر و مرجعی فراهم کرد برای هنرمندان جوان و دانشجویان گرافیکی که می خواهند در مورد آثار گرافیکی با محوریت امام علی (ع) تحقیق کنند و یا با این موضوع اثر تولید کنند.

 

در کانون هنر شیعی چه اقدامی برای معرفی هنر اسلامی به مردم انجام دادید؟

توفیق داشتیم بعضی از آثار سایت هنر شیعی را تولید کنیم یعنی جزو محصولات زندگی امروز شود و در سبد خانواده قرار گیرد. نمی خواهیم این محصولات فقط در حد گالری باقی بماند. فکر می کنم همه اینها کنار هم لازم و مکمل همدیگر است.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت شیراز خطبه نماز جمعه نماز جمعه محرم ماه محرم بیرجند شبستان یزد خراسان جنوبي عزاداری محرم کانون هنر شیعی نمایشگاه غدیر مسعود نجابتی هنر اسلامی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: نمایشگاهی از آثار خلق شده توسط هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲، در نگارخانه کتابخانه مرکزی یزد روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت به معرض نمایش گذاشته می‌شود.    دهقان گفت: این نمایشگاه هر ساله جهت دیده شدن آثار هنر جویان برگزار میشود و مورد استقبال هنرجویان، والدین، هنرجویان سایر هنرستان‌ها و همچنین هنرجویان متقاضی ورود به این هنرستان قرار می‌گیرد.   بر اساس این گزارش؛ هدف از برگزاری این نمایشگاه انتقال افکار هنری و ایجاد انگیزه، امید، نشاط، نوآوری و خلاقیت و همچنین عرصه‌ای برای دیده شدن استعداد و توانایی هنرجویان رشته‌های گرافیک، نقاشی، پویا نمایی و در دروسی همچون خوشنویسی، عکاسی، طراحی شخصیت، مبانی تجسمی، طراحی، نقاشی، چاپ، طراحی و بسته بندی و همچنین انیمیشن‌های تدوین شده هنرجویان رشته انیمیشن است که طی سال تحصیلی فرصت داشته اند تا دستاورد‌های هنری خود را با نظارت هنرآموزان برای ارتباط بصری با مخاطبان فراهم آورند و در نهایت به خودارزیابی و شناخت بیشتر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود بپردازند.     در ادامه دهقان ضمن قدردانی از زحمات مدیران، به ویژه خانم مفیدی مدیر توانمند هنرستان دختران یزد و همچنین کادر اجرایی و آموزشی هنرستان‌های هنر‌های زیبا اضافه کرد: در حال حاضر استان یزد دارای ۴ هنرستان هنر‌های زیبا پسران و دختران می‌باشد که وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این هنرستان‌ها در رشته‌های گرافیک، نقاشی، انیمیشن، نمایش، سینما و موسیقی در حال فعالیت می‌باشند.   یادآور می‌شود این نمایشگاه روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ساعت ۹ صبح با حضور مسئولین افتتاح می‌شود وتا ۲۱ اردیبهشت به مدت چهار روز از ساعت ۹ الی ۲۱ واقع دریزد - بلوار بسیج – نگارخانه کتابخانه مرکزی یزد در معرض دید علاقمندان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • حمایت ستاد ملی جمعیت از آثار هنرمندان با موضوع جمعیت
  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد