Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد صادق کفیل کارشناس مذهبی در خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وجود نورانی امام کاظم (ع) بیان کرد: امام کاظم (ع) در سال ۱۲۸ هجری به دنیا آمدند، آقازاده ۲۰ ساله بودند که به امامت رسیدند و ۳۵ سال امامت کردند که یکی از طولانی‌ترین امامت‌های اهل بیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:ما در تاریخ تشیع دو دوره داریم که بسیار سخت‌تر از بقیه دوره‌ها است. ۱. دوره امامت امام سجاد (ع) ۲. دوره امامت امام کاظم (ع) و این نکته حائز اهمیت است که امام کاظم (ع) در این دوره سخت ساکت و بی تفاوت نبودند و این ذهنیت که امام مدت زیادی زندانی بودند (بین ۴ الی ۱۴ سال) درست نیست در روایات معتبر آمده است که پس از ۳۵ سال امامت ایشان نهایت چهار سال آخر عمر مبارکشان را زندانی بودند ونیز در زمان امام داریم که اندیشه‌های انحرافی برخی ایجاد و برخی توسعه پیدا کرد.

رساله عقلیه امام کاظم (ع)

وی بیان کرد:امام رساله‌ای به نام عقلیه نوشته اند که بسیار دقیق، سنگین و عالی است و با تدوین این رساله با اندیشه‌های انحرافی مقابله کردند؛ همچنین ایشان در زمان چهار خلیفه عباسی حضور داشتند (هادی، مهدی، منصور، هارون) که برای قتل ایشان نقشه‌ها کشیده بودند و با همه سختی‌ها و فشار‌های که به ایشان وارد شد، بیش از دو هزار حدیث نقل کردند، همچنین ایشان مدتی از زندگانی خود را مخفی بودند و دسترسی به امام نبود و در همان وضعیت و مناطق باز هم کار تبلیغاتی خود را انجام و ارتباط خود را با مردم حفظ می‌کردند.

حجت الاسلام و المسلمین کفیل افزود: بیش از ۶۰۰ نفر از امام کاظم (ع) نقل حدیث کردند و مهم‌تر از همه این‌ها سازمان وکالت است، زیرا محیط خفقان آور و مناطق شیعه گسترده شده بود و تشیع در کوفه، قم، بغداد، طبرستان، خراسان، یمن رواج داشت ایشان سازمان وکالتی که امام صادق (ع) بنای آن را ساخته بودند را بسط و گسترش دادند و به نوعی به شاگرد پروری پرداختند تا در اوج نظارت، سازمان وکالت و تشیع را رشد و با وکلا در ارتباط بودند

وی عنوان کرد: در زمان امام کاظم (ع) مردم ایشان را امتحان می‌کردند تا متوجه شوند که آیا امام جواب سوالات شان را بلد هستند و یا خیر، و اگر بد بودند امامت را می‌پذیرفتند؛ معمولاً هنگامی که امامی به شهادت می‌رسید جامع امام بعدی را می‌پذیرفت و شیعیان راحت پیوند برقرار می‌کردند و در تدبیر امام کاظم (ع) بود که باعث شدند در وحدت بین شیعیان گسست ایجاد نشود و شاگردان امام صادق (ع) این مسیر را ادامه بدهند تا حلقه‌های درس برقرار و مسیر علمی رشد خود را داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین کفیل به نقل حدیثی از امام کاظم (ع) پرداخت وتصریح کرد: امام سفارشی را بر همه ما کردند و گفتند "طوبی لشیعتنا "خوش به حال شیعه‌های ما آن‌هایی که متمسک بشوند به حبل و ریسمان ما اهل بیت در زمان غیبت فرزند مهدی (عج) و در آن زمان غیبت از راه ما جدا نشوند.

وی گفت: امام کاظم(ع) در پاسخ به چگونگی این تمسک فرمودند: باید دو جریان در وجود شیعه‌های ما وجود داشته باشد، ۱) ثابت قدم در دوستی ما ۲) ثابت قدم در دوری از دشمنان ما و به تعبیری شیعه باید در تولی وتبری ثابت قدم باشد و خوشا به حال آنان که در روز قیامت هم درجه ما هستند و باید همگی مراقب باشیم تا در زمان غیبت در جلسات، مراسمات و مقاطع از اهل بیت و ولایت جدا نشویم.

این کارشناس مذهبی گفت: امام کاظم (ع) همچنین فرمودند: هر کسی که مشکلی را از برادر دینی خود رفع کند، خدا گره‌هایی را از او در روز قیامت باز می‌کند تا می توانید سعی کنید گرفتاری‌ها را رفع کنید تا مشکلات خودتان نیز حل شود.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیعه امام کاظم امام کاظم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۰۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد

حجت الاسلام والمسلمین حبیب‌الله فرحزاد در برنامه «یک ماه مانده» شبکه قرآن درباره حضرت بقیة الله الاعظم (عج) صحبت کرد و به نکته مهمی که ایشان در توقیع خود به شیخ مفید اشاره کرده بودند، پرداخت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی اقامه می‌شود
  • رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند
  • مساله فلسطین و قدس جهان اسلام را متحد می کند
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • هر اندازه بتوان صهیونیست‌ها را از جنایات بازداشت، امکان آزادی قدس وجود دارد
  • مردم فلسطین در برابر دیدگان جهانیان از نقض حقوق بشر رنج می‌برند
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ رو بر رهش نهادم و بر من گذر نکرد...
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد