Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@01:36:52 GMT

پاسخ امام رضا (ع) به بانویی که قصد ازدواج نداشت

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۰۴۷۷

پاسخ امام رضا (ع) به بانویی که قصد ازدواج نداشت

حجت الاسلام تراشیون می‌گوید قدرتمندی در خانواده به زورگویی و بدعنقی و بدخلقی نیست. قدرت یعنی انسان وقتی با چالشی مواجه می‌شود، توانایی حل آن را داشته باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام سیدعلیرضا تراشیون در برنامۀ سمت خدا با تأکید بر اینکه زوجین نسبت به یکدیگر باید متعهد باشند و متعهد عمل کنند، گفت:  تعهد زوجین نسبت به یکدیگر سبب استحکام خانواده می‌شود؛ یعنی هر زوجی نقش خود را به خوبی ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زن باید نقش زنانۀ خویش را ایفا کند و مرد به وظیفۀ مردانۀ خود بپردازد. تقویت این مسئله جذابیت را در محیط خانواده شکل می‌دهد.

وی در این باره افزود: گاهی اتفاق می‌افتد مردان رفتارهای محیط کار خود را به خانواده تسری می‌دهند. در محیط کار می‌طلبد فرم و شکل رفتار فرد متناسب با محیط کاری وی باشد، اما وقتی همین مرد وارد خانواده می‌شود، قرار نیست رئیس کارخانه، کارمند یا یک کارگر باشد، بلکه قرار است نقش پدر و همسر را ایفا کند.

تراشیون با اهمیت نقش زنان در خانواده گفت: زن هم برای شوهرش باید همسری کند و مادری خوب برای فرزندانش باشد. نقل می‌شود بانو امین از مجتهدان بزرگوار معاصر وقتی وارد خانه می شد، برای همسرش نقش همسری را به خوبی ایفا می‌کرد. بنا نیست حتی مباحث علمی را در خانه مطرح کنیم و آنجا را تبدیل به دانشگاه کنیم.

تمایلات خارج از جنسبت نداشته باشیم

وی افزود: زاویه دومی که در تعامل زوجین وجود دارد، تمایلات مردانه و زنانه است. گاهی ممکن است تمایلاتی خارج از جنسیت مرد و زن بروز کند؛ مثلاً یک خانم اصرار دارد رفتاری مردانه از خود بروز دهد و یا مردان بیش از حد لوس شوند. باید بدانیم زوجین این رفتار را نمی‌پسندند. اگر همین امر به صورت مستمر در محیط خانواده باشد، قطعاً همسر آسیب می‌بیند؛ مثلاً مردانی که بسیار پرحرفند، زنان را آزار می‌دهند. این ویژگی ممکن است بیرون جذاب باشد، اما وقتی داخل خانه می‌رسد، این رفتار طرد می‌شود. مرد باید متعادل صحبت کند در حدی که همسرش از حرف زدن او لذت ببرد. یا خانمی که بسیار کم‌حرف باشد، ممکن است به محیط خانه آسیب بزند. شنیدن حرف‌های زنان برای مردان اگر قلق آن را بدانند جذاب است. بنابراین آقایانی که زنانه رفتار می‌کنند یا زنانی که لحن مردانه دارند، باید رفتارشان را اصلاح کنند؛ از این جهت ضروری است نقش‌های خود را به خوبی ایفا کنیم و در جایگاه خود قرار گیریم.

مرد چگونه باید تکیه‌گاه همسر باشد

حجت‌الاسلام تراشیون با تأکید بر اهمیت ایفای صحیح نقش زوجین گفت: یک نکتۀ ظریفی وجود دارد؛ وقتی می‌گوییم نقش خود را ایفا کنیم، باید به ویژگی‌های مردان و زنان توجه کنیم، به این صورت که حتی در تعاملات زن با مرد دقت کنیم. مثلاً بر اساس آیات قرآن و سیرۀ عترت، مرد باید تکیۀ خانواده باشد؛ در قرآن می‌خوانیم «الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ»؛ یعنی مردان بر زنان قوام دارند.  زنها هم عمدتاً تمایل دارند مردان تکیه‌گاه آنها باشند، اما این تکیه‌گاه گاهی از جهت عاطفی و گاهی از جهت مالی و اقتصادی است.

این کارشناس خانواده در این باره افزود: تکیه‌گاه عاطفی به این معناست که خانم به راحتی بتواند مشکلات و درد دلهای خود را به همسر بگوید و نگران نباشد بعداً چماقی روی سر او باشد. یک موقع مرد تکیه‌گاه اقتصادی خانواده است. با این حال شوهر ممکن است تلاش کند، اما نتواند تمام خواسته‌های خانواده را برطرف کند. روی چنین مردی باید حساب کرد. مشکل برخی بانوان با عدم تلاش مردان است. آقایی که برای بهبود وضعیت اقتصادی اهل کار و تلاش نیست نباید انتظار اضافی از همسر داشته باشد. معنای دیگر تکیه‌گاه این است که همسرمان نسبت به آیندۀ زندگی خیالش راحت باشد. آنها تکیه‌گاه اطمینان‌بخش نیاز دارند. آیا ما واقعاً توانستیم امنیت لازم را برای خانواده فراهم کنیم یا خیر. مردی که حتی به شوخی از همسر دوم صحبت می‌کند، اثر بدی بر روح و روان زن می‌گذارد. 

پاسخ امام رضا (ع) به بانویی که قصد ازدواج نداشت

حجت الاسلام تراشیون با تصریح بر اینکه خانم‌ها در محیط خانواده باید تأمین‌کنندۀ آرامش برای شوهر و فرزند خود باشند، گفت: درست است که مرد هم باید نیازهای زن را تأمین کند، اما یک بانوی متعهد، باید زمینۀ آرامش را برای همسرش فراهم کند. از این جهت است که مدیریت محیط خانواده دشوار است و نباید آن را دست کم گرفت. البته به این معنا نیست که دختران بترسند و از ازدواج سر بزنند بلکه اگر طالب رشد و کمالند باید ازدواج کنند. امام رضا علیه‌السلام فرمود زنی نزد امام باقر (ع) رسید و گفت می‌خواهم برای رسیدن به فضل و کمال هرگز ازدواج نکنم. امام فرمود این کار را نکن. اگر خودداری از ازدواج، فضیلت و کمالی در بر داشت فاطمه سلام الله علیها به درک این فضیلت از تو شایسته‌تر بود, در حالی که هیچ کس در فضیلت و کمال بر اوپیشی ندارد. 

قدرت خود به همسر را چگونه بروز دهیم؟

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به مصادیق قدرت در محیط خانواده گفت: قدرتمندی در خانواده به زورگویی و بدعنقی و بدخلقی نیست. قدرت یعنی انسان وقتی با چالشی مواجه می‌شود، توانایی حل آن را داشته باشد. فرزندی که از خواب بیدار شده و بدعُنق و بدخلق شده است، قدرت مادر در این است که او را آرامش دهد تا به وضعیت مطلوب برسد. قدرت همسر در این است که وقتی همسر خود را بی‌تاب و بداخلاق دید، تبواند وضعیت او را به حد مطلوب برساند؛ نه اینکه قهر کند و او هم بدخلقی کند. اگر بتوانیم با شگردهای مختلف بدخلقی همسر را کنترل کنم، آن وقت می‌توانیم زندگی را اداره کنیم. گاهی با یک تدبیر ساده می‌توان خیلی مشکلات زندگی را حل کرد. پس قدرت حل مسئله یکی از شاخصه‌های قدرتمندی فرد است.

تراشیون: ویژگی افراد خانواده‌دوست چیست؟ / علت مهمی که جوانان تن به ازدواج نمی‌دهند

انتهای‌پیام /

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام رضا ع امام رضا ع محیط خانواده تکیه گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۰۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران

به گزارش خبرنگار مهر، رقیه موسویان صبح دوشنبه در نشست هم‌اندیشی با محوریت سیاست‌های ابلاغی در حوزه جوانی جمعیت که در ارومیه برگزار شد، گفت: مساجد در این زمینه می‌توانند به خوبی نقش‌آفرین باشند.

وی با بیان اینکه در راستای حمایت از مادران شاغل در محلات ۷۰ مهدقرآنی در مساجد استان فعالیت می‌کنند، گفت: اجرای طرح مادر کتابخوان و فرزند آگاه، برپایی موکب فرزند و مادری با محوریت تبیین ویژگی‌های حضرت زهرا (س) در فضاهای فرهنگی، برگزاری نشست تخصصی طلیعه کوثر با حضور مسئولین سمن‌های فعال سبک زندگی فاطمی، برپایی نمایشگاه من و کودکم از جمله اقداماتی است که در زمینه افزایش جمعیت در حال انجام است.

برگزاری پویش مهر فاطمی در آذربایجان غربی

وی برپایی کافه گفتگو و اعزام راوی به مدارس دخترانه برای بهبود دیدگان نسل جوان نسبت به موضوع‌های خانواده، برپایی جشن روز مادر در مهدهای قرآنی مساجد، برگزاری پویش مهر فاطمی، اهتمام برای آزادسازی مادران جرایم مالی غیرعمد به ویژه مادران باردار و دارای فرزند کودک، تجلیل از مادران شاغل به ویژه افراد فعال در حوزه جمعیت، برپایی نمایشگاه مشاغل خانگی و توانمندی بانوان سرپرست خانوار از دیگر فعالیت‌های سازمان جامعه زنان سپاه استان است.

وی توزیع بسته‌های فرهنگی و آموزشی بین مادران، تجلیل از پزشکان، پرستاران و بهیاران فعال در حوزه جمعیت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ازدواج آسان، اهدای جهیزیه به نوعروسان بی‌بضاعت، راه‌اندازی گروه‌های واسطه‌گری ازدواج، راه‌اندازی غرفه کودکان با بهره‌گیری از مشاوران جوان و اسلامی در حاشیه کارگاه‌ها، برپایی پویش بوسه بر دستان مادر، توزیع بسته‌های بهداشتی و فرهنگی در محلات، برگزاری اردوهای تفریحی، تجلیل از پایور خواهر دارای ۵ فرزند از دیگر برنامه‌های جوانی جمعیت جامعه زنان سپاه به شمار می‌رود.

برگزاری جشن وصال گروهی برای ۴۴ زوج با هدف ترویج ازدواج آسان

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه شهدای آذربایجان غربی برگزاری جشن وصال گروهی برای ۴۴ زوج با هدف ترویج ازدواج آسان، برگزاری کارگاه‌های جوانی جمعیت به صورت متناوب در طول سال، ارتباط مستمر با سمن‌های فعال در حوزه خانواده و فرزند، تهیه پوسترهای سرمایه‌های زندگی و توزیع در مکان‌های عمومی، تعامل با شهرداری ارومیه و الصاق پوسترها در ناوگان عمومی، برگزاری نشست‌های تخصصی جوانی جمعیت به صورت حضوری و مجازی برای نخبگان و تجلیل از مادر بسیجی دارای خانواده خوش جمعیت در حاشیه نشست‌ها، انتشار ویژه‌نامه جمعیت و تعامل با گروه‌های درون سازمانی و برپایی جشن ازدواج آسان برای زوج‌های روستایی را از جمله فعالیت‌های این حوزه عنوان کرد.

موسویان تهیه جهیزیه و مسکن برای زوج‌های کم‌برخوردار، توزیع کتاب با موضوع جمعیت و خانواده و فرزندآوری، راه‌اندازی پویش دیوارنویسی، برگزاری نشست‌های مجازی با هدف آموزش، پویاسازی شبکه‌های کنشگری در حوزه جمعیت و خانواده، دیدار با مادران خوش جمعیت، حمایت چهره به چهره از مادران کم‌برخوردار و پخش مستند «خونریزی» در پایگاه‌ها با هدف آشنا شدن مادران از عوارض مخرب سقط جنین را از دیگر برنامه‌های جامعه زنان سپاه در حوزه جمعیت عنوان کرد.

کد خبر 6098024

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • بازماندگان امام‌زاده ابراهیم چه می‌گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • خانواده گولسیانی در تمرین امروز پرسپولیس+ عکس | پوشش جالب همسر و فرزند هافبک سرخپوشان را ببینید
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند